Fem viktiga punkter om alkoholmissbruk

Roten till problemet ligger i ditt undermedvetna

 

Elisabeth har jobbat med alkoholmissbruk i 10 år. Inte sällan sitter orsaken till missbruket i ett tidigare liv. Läs mer nedan.

Hej Elisabeth Persson här. Jag jobbar som hypnoterapeut och tidigare liv terapeut. Jag har under 10 års tid arbetat med alkoholmissbruk.

Ofta vänder sig alkoholister till mig av en annan anledning

Inte så sällan så vänder sig människor till mig för en annan orsak än deras alkoholberoende. Camilla hörde av sig till mig för hon ville veta mer om sin tvillingsjäl. Ofta möter du din tvillingsjäl för att de ska spegla dina skuggsidor. I detta fallet så rörde det sig om alkoholmissbruk.

Hur går en hypnossession till?

Först när du kommer till mig för hypnos, gör vi en noggrann klientrapport om dina problemområden i detta livet. Efter klientrapporten så hypnotiserar dig på problemområden som har framkommit. Varför är det tabu och prata om att man dricker för mycket? Varför pratar man inte om detta? Det beror på att det är en stor skam och erkänna att man dricker för mycket? Jag har en annan syn på alkoholism och jag vet att du kan sitta fast i gammal karma som du inte har löst i detta livet eller i tidigare liv.

Fem punkter om alkoholberoende

1. Hur många har alkoholproblem? 

Rent statistiskt så dricker 8% av kvinnorna för mycket, medan 15% av männen dricker för mycket, enligt SCB. Här finns ett stort mörkertal bland kvinnorna. Jag tror att fler döljer sitt missbruk av kvinnorna. Det är en skam och supa. De säger om du dricker mer än 7 glas vin i veckan är du i riskzonen för ett beroende i Sverige. I Italien ser det helt annorlunda ut jag tror de säger att du är i riskzonen om du dricker 21 glas vin för en man.

Om du vill ha hjälp med ditt missbruk måste du vara ärlig och berätta om dina problem och hur mycket du dricker. I detta fallet drack Camilla 1 flaska vin om dagen. Då är du en alkoholist. Då har du skapat ett kraftigt kemiskt beroende. Det trista är att om du inte tar tag i orsaken till varför du dövar dig själv med alkohol så kommer problemet att kvarstå.

2. Vad är orsaken till att man dricker?

Vad är det som gör att människor dövar sig själv med alkohol? Förmodligen har de en ångest, en rädsla över att inte duga, eller en rädsla för framtiden. Oftast kan denna känsla triggas fram av olika livshändelser som: skilsmässa, förlust av arbete, sjukdom, någon har dött. Du hamnar i en kris, då dina tidigare erfarenheter och kunskaper inte räcker till för att bemästra den aktuella situationen, enligt Johan Kullberg.

 

Många av våra missbruk handlar om dålig självkänsla, en känsla av övergivenhet, att du känner dig avisad, misslyckad och utanför.

 

Har du dessutom anhöriga som dricker för mycket så finns det kanske ett mönster som du behöver bryta till fördel för nästa generation. De flesta har inte verktygen att hantera sin egen ångest, för de har negativa tankemönster som står och spelar i deras undermedvetna jag. Det värsta du kan göra är att fly ifrån din ångest genom och dricka. Du får ännu mer ångest och blir till slut deprimerad, sjuk och orkeslös.

 

Acceptera känslan som du ofta vill trycka bort och känn på den känslan och fråga dig vad står den för.

 

3. Det är något som din själ vill berätta

Det är något som din själ vill informera dig om i detta livet, eller i tidigare liv. Så vad kan orsaken vara? Ofta kan problemet sitta i tidigare liv. Du har ett cellminne sedan tidigare liv. och vi har haft många tuffa öden i tidigare liv. I min klient Camillas fall hade hon varit man och börjat dricka på grund av olycklig kärlek (klasskillnader) han var inte fin nog, och sedan hade han druckit ihjäl sig i ett tidigare liv.

Detta cellminne minns din själ. De mönster som blev väldigt tydliga var att hon hade varit med om olycklig kärlek samt tyckte inte att hon duger som hon är. Sedan kopplar man det till detta livet och hur dessa mönster lever kvar i detta livet. För att sedan hela de såren.Klienterna brukar ofta säga ett de kan känna det som om negativ energi försvinner bort från kroppen. Sedan känner dig sig successivt mycket bättre för varje dag.

Det finna många olika orsaker och ingen är den andra lik, men en gemensam faktor som jag kan se är att de känner sig ensamma och olyckliga. Väljer att hålla sig utanför gemenskapen. Det har ofta med din gamla historia och göra. Lös din gamla historia och starta en ny historia utan alkohol. Det kan förstöra så mycket i ett förhållande med sprit. Lögner och svek och våld. Förfärligt om barnen är inblandade. De kan inte leva ett vanligt liv utan måste gå in i medberoende och lögner.

4. Hur tar du upp alkoholproblem med någon närstående?

Har du en kompis, arbetskollega, väninna eller misstänker du att någon dricker för mycket. Ta tag i det. Öppna upp genom och säga det är något som inte stämmer. Mår du inte bra? Sedan var tuff och ärlig. Säg sedan jag är orolig över att du tror de dricker för mycket. Det är bättre och fråga en gång för mycket än en gång för lite. Alkoholism skapar många dåliga bieffekter för alla anhöriga.

5. Du har ett missbruk om du kan svara JA på följande påståenden!

Enligt dr Johan Liljenberg läkare ska du noga fundera över om någon av följande påståenden stämmer in på dig. Du behöver inte ha alla kriterier för att vara alkoholist. Det beror på vilket stadium du är:

  1. Du tål mer och mer alkohol.
  2. Du vill ha en återställare dagen efter.
  3. Du får minnesluckor.
  4. Ditt alkoholbegär är lätt att väcka.
  5. Du har lätt för att förlora kontrollen.
  6. Du gömmer sprit i garderoben.
  7. Du dricker i perioder.

Kom tillbaks till livet utan ett missbruk

Istället för att isolera dig kom in i värmen. Det finns hjälp att få även för dig som inte vill tillhöra självhjälps grupper eller så kombinerar du båda dessa är ofta en bra kombination. Fördelen med hypnos är att det oftast går snabbare att bli fri från sitt missbruk.

Kom till mig på Vasagatan 14C, i Limhamn. Jag tillhör inte företagshäslovården ,men fråga er arbetsgivare om de är villiga och betala. Eller investera i dig själv och lev ett liv i hälsa, glädje och välmående. Hos mig kan du vara anonym.

Jag har ett alkoholprogram som jag gärna berättar mer om som innehåller 3 session hypnos och 4 coachande samtal. Paketet kostar 15 000 kr.

Kontakta elisabeth@deepchange.se

www.elisabethpersson.com