4 förhållningssätt för att koppla upp till källan

Att möta sin djupaste sorg för att komma vidare

beach-927935_1280

 

Det finns många sätt att få kontakt med källans Gudomliga Kraft. Ett av dem är att använda sig av de fyra kardinaldygderna som Lao Tzu:s har skapat och som Wayne Dyer utgick ifrån i filmen ”The Shift”

Jag var inne på sociala medier och Hay House lät streama filmen ”The Shift” gratis till minnet av Wayne Dyer vid hans bortgång den 30 augusti 2015. Det var med stor vördnad som jag tittade på filmen och jag lärde mig mycket av filmen, vilket jag gärna delar med mig längre ner i texten. Det var ca 5-6 månader ifrån min egen sorg där både min älskade mamma och pappa dog, och det var ett sätt att kanalisera min egen sorg. På något sätt känner jag mig som en del i Wayne Dyers liv och själsfamilj när jag tittar på filmen.

Om du själv har varit med om att någon mycket nära har dött så vet du vad jag talar om. Varför vill det till en livsavgörande händelse för att vi ska vakna? För att vi ska göra det stora skiftet. Inte förrän vi har mött vår djupaste smärta, vågat se den i vitögat, kan vi komma vidare. Denna förändring är meningen för att vi ska lyftas upp mot ett högre medvetande, på väg mot uppstigningen mot källans Gudomliga Intelligens.

Filmen” The Shift” handlar om Waynes alkoholproblem som gödde hans ego, som alla missbruk gör oavsett om det gäller, droger, sprit eller sex. Wayne var i denna dokumentär odräglig mot sin familj och främst mot sin son som hade barnkalas och han bar sig mycket illa åt, och tryckte ner sonen öppet inför hans klasskamrater. Tills hans son och sa ifrån till sin pappa och Wayne vaknade upp av dimman av sprit. Wayne beskrev sin egen barndom som otrygg och detta mönster gick igen sedan generationer tillbaka. Wayne kom till en punkt i sitt liv vilken han kallade för ”kvantögonblick” i filmen. Kvantögonblick var något som han definierade som ”ett ögonblick som får dig att känna annorlunda” och tvingar dig göra ett skifte och flyttar dig känslomässigt i ditt medvetande för att komma närmare din själs syfte, så att du kan komma närmare din egen kärna och ditt sanna jag.

I filmen, beskriver Wayne att han lever efter Tao och Lao Tzu:s ”fyra kardinaldygder” vilket innebär att du lever ett förändrat liv efter en livsavgörande händelse där du har gjort ”skiftet.” Jag älskar hur Wayne förklarar hur du kan följa dessa dygder genom att implementera dem i vardagen som ett uppvaknande.

När vi följer ” de fyra kardinaldygderna” och när vi tränar dem som ett sätt att leva, kommer vi att känna av och få tillgång till universums Gudomliga kraft och sanning. Dessa fyra dygder representerar inga dogmer, men som en del av vår ursprungliga natur genom att öva dem kan du justera livet med hjälp av Källan, och få tillgång krafter som källenergin har att erbjuda. Enligt läror från Lao-tzu, kommer de fyra kardinaldygderna vara det säkraste sättet att … återansluta till din ursprungliga natur. Ju mer ditt liv harmoniseras med dessa fyra dygder, desto mindre styrs du av ditt ego. Nedan beskriver jag dessa dygder som det är meningen att du ska implementera i din vardag. Om du vill titta på filmen så ger jag din en länk här.

1# Vördnad för allt liv

Om du har vördnad för allt liv kan du manifestera villkorslös kärlek och respekt för alla varelser i skapelsen. Du måste göra ett medvetet försök att älska och respektera dig själv, liksom att ta bort allt dömande och kritiskt tänkande. Du förstår att du är en del av Gud, och eftersom du måste vara, älskvärd, värdig, och gudalik. Bejaka detta så ofta som möjligt, för när du ser dig själv på ett kärleksfullt sätt, har du inget annat än kärlek som strålar ut till andra. Och ju mer du älskar andra, desto mindre behöver du det gamla mönstret där du skyller på andra.

2# Naturlig Uppriktighet

Denna kraft yttrar sig som ärlighet, enkelhet och trofasthet; och är en påminnelse om att vara sann mot dig själv. Att använda en ursäkt för att förklara varför ditt liv inte fungerar på den nivå som önskar, är inte vara sann mot dig själv, när du är helt ärlig och uppriktig så använder man sig inte av andra för att förklara sina egna tillkorta kommande. Den andra dygden innebär att leva ett liv som återspeglar medvetna val som kommer från respekt och tillgivenhet för din egen natur.

Gör sanningen till din viktigaste ledstjärna. Följ dig själv; det vill säga bli uppriktig och ärlig i allt vad du säger och gör. Om du tycker att detta är en utmaning, ta en stund att bekräfta. Jag behöver inte längre vara falsk eller oärlig. Detta är vem jag är, och det är hur jag känner. När du känner och litar på dig själv, också vet vem du själv är och litar på gudomligheten som skapade dig. Om du lever utifrån från ärlighet, uppriktighet och trohet följer du din själ, då behöver du aldrig använda ursäkter.

3# Mildhet och Vänlighet

Hur många gamla tankebanor och ursäkter har inte kommit ur ett behov av du har rätt och andra har fel. När du tränar denna tredje dygd elimineras konflikter inom dig, som leder till ditt behov av att förklara varför du är rätt. Denna dygd manifesteras som vänlighet, hänsyn till andra, och känslighet för andlig sanning.

Mildhet innebär i allmänhet att du inte längre har en stark ego-inspirerad önskan att dominera eller kontrollera andra, vilket gör det möjligt att flytta in i en rytm med universum. Du samarbetar med det, ungefär som en surfare, surfar du på vågorna istället för att försöka övermanna dem. Mildheten innebär att acceptera livet och människor som de är, snarare än att insistera på att de är som du är. När du tränar på denna dygd försvinner viljan av att ge skulden till andra och du njuta av en fredlig värld.

4# Stödjande Förhållningssätt

Denna dygd manifesteras i ditt liv som att tjäna andra utan förväntningar om belöning. Än en gång, när du har en anda av att ge, hjälpa, eller kärleksfull, agerar du som Gud verkar. När du överväger de många ursäkter som har dominerat ditt liv, titta noga på dem, du kommer att se att de alla är fokuserade på egot: Jag kan inte göra detta. Jag är för upptagen eller alltför rädd. Jag är ovärdig. Ingen kommer att hjälpa mig. Jag är för gammal. Jag är för trött. Tänk dig nu att flytta din uppmärksamhet bort från dig själv och be till ditt universella sinne. Hur kan jag tjäna? När du gör det, är det budskap du skickar: Jag tänker inte på mig själv och vad jag kan eller inte kan ha. Din uppmärksamhet är på att göra så att någon annan ska må bättre.

Den största glädje kommer från att ge och serva andra, så du kan ersätta din vana att fokusera enbart på dig själv, och vad betyder det för dig. När du gör övergången till att stödja andra i ditt liv, utan att förvänta sig något i gengäld, du tänker mindre på vad du vill och finna tröst och glädje i handlingen av att ge och tjäna. Tryck på länken och titta på filmen här.

”Att vörda allt liv, att leva med naturlig uppriktighet, att öva mildhet, och att vara i tjänst till andra är att komma tillbaka till din ursprungsenergi” – Wayne Dyer

Men jag delar dessa fyra kardinal dygder till dig för det är vad jag tror på. Den som är ”ljus arbetare” eller på väg i en andlig resa förstår att praktisera dessa dygder är grunden för ett hjärt-centrerat medvetande. Det är sättet att höja sin frekvens, att ”efterbilda energiområdet som du kommer ifrån. ”Avkopplande i flödet av liv och tar minsta motståndets väg är det mest effektiva sättet att integrera nya ljus och energi. Jag tror att när vi förändrar oss till källans Gudomliga Intelligens kan vi verkligen få tillgång till de krafter som Källenergin har att erbjuda. Genom att leva utifrån Källans kraft ger dig tillbaka magin i livet. Det är så det har varit för mig, sedan det första ”skiftet i mitt liv.

Jag har erfarenhet av många ”kvant ögonblick” och många ”skiften”, och alla har lett till en ny nivå av medvetenhet, och expanderade medvetande. Det är en pågående utvecklingsprocess och allt jag har varit med om återspeglas i mitt liv. Alla de fantastiska energiska upplevelser, förmågan att göra energiarbete, större intuitiva förmåga, förmåga att urskilja, empatisk förmåga … alla dessa saker som jag upplever är en biprodukt av en förändrad resa, och för att jag är så lycklig, tacksam och glad över att ha gjort förändringen och lever här och nu med att tjäna livet.

Gör det stora skiftet som min gratis mini-video serie har fått sin inspiration från är från filmen ”The Shift” av Wayne Dyer. Anmäl dig till denna fria utbildning här

Elisabeth Persson, har copyright och äger alla rättigheter! Du får gärna använda texten men ange källan.